11 mrt. 2016

Alleen wonen, dat is okee!


Op jezelf wonen is een nieuwe stap. Uit het ouderlijk huis gaan, na een studentenhuis in een eigen appartement, of na een relatie op jezelf gaan. Ze hebben het alle drie gemeen: je woont alleen. Wat zijn de voordelen van alleen wonen en een paar praktische tips om er een succes van te maken.

Het huis is he-le-maal van jou
En dat is een feit! Elke kamer, elk hoekje, je mag het helemaal inrichten zoals jezelf wilt. En er is niemand die daar iets van gaat zeggen. Richt het huis ook in naar je eigen smaak met de meubels en accessoires die erbij passen. Heerlijk om het zelf zo warm en knus of open en vrij te maken als jij wilt.

Een eigen routine hebben
Juist omdat je alleen woont, is er niemand met wie je rekening hoeft te houden. Alleen al zelf bepalen hoe je 's ochtends opstaat - met de tv of juist de radio even aan - hoort bij je eigen routine. Het huis wordt minder snel 'vies' als je alleen woont. Het schoonmaken en bijhouden daarvan, kun je ook lekker zelf bepalen. Een grote schoonmaakbeurt eens in de twee weken. Prima te doen!


Zelf je menu samenstellen
Ik vind het fijn om weekboodschappen te doen vanwege m'n werk en de kosten. Weekboodschappen doen is voordeliger en het scheelt me tijd om na het werk nog naar de supermarkt te moeten vliegen en te bedenken wat ik moet eten. In het begin was het wennen om alleen voor mezelf te koken, ik maak nog steeds geregeld teveel. Maar, de ervaring leert dat pastasauzen best in te vriezen zijn, stampotten ook en andere porties als lunch mee kunnen de volgende dag. Zorg er wel voor dat je elke dag lekkere dingen blijft eten en zo nu en dan wat nieuws voor jezelf uitprobeert.

Niks moet, alles mag
Je hebt de regie in eigen handen. Heb je zin om een avond op de bank alleen maar Netflix series te kijken, dan kruip je met een dekentje op de bank. Zin om een middag/avond te eten en te wijnen met vriendinnen? Niemand die zegt dat het niet kan, want je nodigt ze uit in je eigen huis. Maak het gezellig, voel je thuis en dans vooral nog een rondje door de kamer met het volume op de radio net iets te hoog.

Manon

2 opmerkingen:

  1. Ik woon ook alleen is echt chill, deze dingen zijn wel herkenbaar ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk denk wel aan je buren, want meezingen is niet voor iedereen leuk.😃😂

    BeantwoordenVerwijderen