8 jun. 2012

Eigenschappen

Vandaag had ik de laatste les op school. De laatste les met al mijn klasgenoten en mijn vaste docent voor het vak leerkracht.
Al weken stond de volgende titel op het programma: Afscheid/huilen.
Want na dit tweede jaar valt mijn pabogroep uit één. Volgend schooljaar start ik met mijn minors en zie ik de helft niet meer.
Om het afscheid wat te verzachten, kwam 'the-good-old' formule voorbij: schrijf eens wat liefs voor een ander.

Iedereen kreeg een blaadje met daarop zijn of haar naam. En binnen een half uur werd daar door alle klasgenoten een positieve boodschap op geschreven.
Hartstikke leuk, maar na tien wensen raakt de inspiratie op en worden het zeer persoonlijke berichten.
Na een half uur enthousiast schrijven en met tranen tuiten berichten, kreeg ik mijn papier ook voorgeschoteld.
Ongelooflijk hoe achttien verschillende mensen allemaal dezelfde boodschap meegeven.
Ik noem voor een paar eigenschappen als samenvatting: doorzetter, harde werkster, spontaan, humoristisch, gezellig, recht voor haar raap en weet wat ze wilt.
Als laatste vond ik een nieuwe eigenschap: geïnteresseerd.
Die zet ik dus bij mijn eigenschappenlijstje. Leuk om te lezen. Het grappige is dat mijn interesse omgezet kan worden naar nieuwsgierigheid en medeleven. Ik ben gewoon heel graag op de hoogte van alle ins en outs van mensen die ik ken.
Los van alle positiviteit, zijn al deze eigenschappen iedere keer weer voorspelbaar. Ik praatte na met mijn vriendin Marjolein. Zij had dezelfde eigenschappen gekregen van de groep.
Als laatste afsluiter hadden ze bij ons allebei geschreven: onafscheidelijk van elkaar. Toegegeven. Waar Marjolein is, is Manon binnen de Marnix.
We vroegen ons hardop af of deze indruk verandert moet worden? We staan nu bekend als de gezellige, vrolijke, humoristische, grappige Pikkel en Wop. Van alle markten thuis idee.
Onze docent zei laatst: Kennen jullie die twee oude mannetjes van de Muppets? Ze zitten hier in de klas.
En basta, we kwamen niet van het imago af. Marjolein en ik zetten de boel op stelten en maken overal een act van.
We hebben dan ook besloten onze serieuze eigenschappen te houden. En iedereen de eigenschap: hysterisch aan te bieden. Bij deze!

1 opmerking: