23 aug. 2016

Recept: Zoete aardappel stamppot met rucola en feta


Geen zin om lang in de keuken te staan, maar wel een gezonde maaltijd op tafel willen zetten? Ik heb een super simpel recept met zoete aardappel, rucola en feta die echt binnen vijftien minuten op tafel staat.
Benodigdheden voor 1 persoon:
2 zoete aardappelen (middelgroot)
1 zak rucola sla
1 blok feta 
zout/peper
stamper om te stampen natuurlijk
vervanging voor feta: ricotta

Hoe te bereiden:
Schil de zoete aardappelen en kook ondertussen water in de waterkoker of op het vuur. Kook de zoete aardappelen met een beetje zout gaar in 15 minuten. Giet de aardappelen af.

Je kunt ervoor kiezen al een kwart van de feta te stampen met de aardappelen, je zou ook een klein beetje melk kunnen toevoegen, maar de aardappelen zijn sappig genoeg van zichzelf.
Voeg bij het stampen ook minimaal 2 handen rucola toe, meer is naar keuze.
Stamp alles in de pan tot een stamppot. Voeg nog wat peper toe.

Op het bord kun je nog feta over de stamppot heen strooien.

Eet smakelijk!

Variatie: Op de foto in deze blogpost heb ik ricotta toegevoegd tijdens het stampen. Ik had nog een kwart bakje ricotta over en met wat extra peper was de stamppot smeuiig genoeg. Een fijne variatie voor als je geen feta lust.

Manon

4 opmerkingen:

 1. Oké ligt het aan mij of zijn zoete aardappelen zó hard dat het onmogelijk is om ze te snijden? Ik wilde een keer zoete aardappel-patatjes maken, maar ik kreeg dat ding niet eens door midden. Is dat normaal of had ik gewoon een rare hahah? Want ik vind ze wel echt superlekker! Dit recept klinkt ook goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat het aan je mes ligt. Ik heb ook wel eens staan hakken in een zoete aardappel, bleek het mes bot te zijn. Nu heb ik scherpe messen en het vergt dan nog wel wat kracht, maar dan prima te snijden.

   Verwijderen
 2. Dit klinkt echt zo lekker! Ik ga dit snel een keer maken <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh dit klinkt lekker en als ik het zo lees niet moeilijk om te maken! De foto ziet er ook smakelijk uit :)

  BeantwoordenVerwijderen