11 feb. 2014

Curaçao baby! #8 Bontardi!


Bontardi! Oftewel: Goedemiddaaaaaagggg!! Bij jullie is het al avond, maar ik heb deze middag even tijd om een blogje te schrijven na een drukke anderhalve week! Er is veel gebeurd en ik zal een korte update geven.


Het genieten gaat ondertussen gewoon door. De weekenden worden gevuld met een strandbezoek en nu ik een zwembad heb, kan ik ook daar een beetje meer kleur vangen. Al is het de laatste dagen flink bewolkt geweest zo nu en dan. Afgelopen zaterdag was de stranddag letterlijk in het water gevallen omdat het hoosde van de regen. Uiteindelijk heb ik zelfs een lange broek aan gedaan 's avonds(!!!!!). Zo afgekoeld was het hier na een regenachtige dag.


Men kon er niet omheen! Samen met Romy ben ik al een week verhuisd naar de Telamonstraat. Een rustige straat in een veilige wijk. Hierboven een foto van de ingang van mijn kamer. Een soort strandhuisje van één kamer. Een bed, een bureautje en een kledingkast, meer heb ik niet nodig. Helemaal in de hoek en lekker voor mezelf. Mijn adres voor de liefhebber: Manon Jansen, Telamonstraat 43, Willemstad Curaçao.


Het mooiste van alles is dat ik zo vanuit mijn kamer het zwembad in kan duiken! Daar ging ik uiteraard ook voor verhuizen. Al moet ik bekennen dat ik in de afgelopen anderhalve week misschien twee keer heb gezwommen. Ik heb het te druk gehad met schoolwerk en stagelopen in de tussentijd! De picknicktafels op de achtergrond zijn ook al een stuk gezelliger om te gaan zitten dan bij het vorige verblijf. Er zitten zo'n veertig studenten hier, dus het is heel gezellig.


Mijn grootste missie hier is natuurlijk nog steeds stagelopen. En het blijft iedere dag weer leuk! Op de foto hierboven hebben mijn leerlingen gym. Het gymcomplex is net een stadion met atletiekbanen, zwembaden, sportvelden en een grote gymzaal. De vakleerkracht kan nog wel een cursusje gym gebruiken, maar de leerlingen vonden het geweldig. Vandaag was de leerkracht van groep zes afwezig en werden Romy en ik gevraagd om in te vallen. In Nederland zou er dan een klassenmap met naam en toenaam klaarliggen. Hier moesten we het maar doen met kopieerbladen en een groep zonder enige naam te kennen. Maar ach, dat diploma kan niet meer op zich laten wachten. Het was een fantastische ochtend! Ook al werken we in schooluren gewoon een dag, om kwart voor één zit ik in de auto naar huis!


En dan nog even bovenstaande foto. De tweede dag hier in het nieuwe huis keek Romy uit haar raam en zag vijf van deze joekels uit haar raam! Ze hangen in de struiken onder onze ramen en lopen zo nu en dan over het dak. Ze zijn echt groot en hun staarten schijnen gevaarlijk te kunnen steken. Zo lang ik ze niet in mijn bed terug vind, zijn ze gaaf om naar te kijken. Dus Talith en Ruub, als jullie binnenkort iets horen trappelen op het dak? You know what it is!
Zo! Dat was het wel zo'n beetje mensen. Jullie zitten vast niet te wachten om zonnige plaatjes en relax verhalen. Ik moet bekennen dat ik ook geregeld de discipline kan opbrengen om aan school te werken. Het afstuderen komt steeds dichterbij en ik loop heerlijk op schema. Ondertussen: relax- en geniettijd!
Ayó.

Manon

7 opmerkingen:

 1. Ricky en kontknuffelende loellie11 februari 2014 om 22:15

  Meerp. Vet mate. Je kamer ziet er al een stuk leuker en beter en gezelliger uit. Gelukkig dat je deze stap het gemaakt. Dus ze hebben een plekje voor mij als gym docent? Ik kom wel als zij betalen haha. Joee love mate!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zag dat je fe welkomskaart heb gehad. Veel woongenot

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Thanks mates en kontknuffelende Loelie. Ik heb een huispoes genaamd Poespoes die zo nu en dan komt knuffelen als ik met de laptop voor ga zitten. Skypen gauw weer

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En ik maar hopen dat de kat Bobba werd genoemd.. wii!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geen idee mate. Heb weer wat nieuwe foto's, dus ik denk morgen.

  BeantwoordenVerwijderen