8 aug 2016

Recept: Gevulde puntpaprika (vegetarisch)


Onbedoeld heb ik de laatste tijd weinig tot geen vlees of vis bij maaltijden gegeten. Ik was opzoek naar inspiratie voor nieuwe recepten en stuitte op puntpaprika gevuld met groenten. Het recept wil ik je niet onthouden.


Nodig voor 1 persoon:
1 puntpaprika (kleur naar keuze)
1 klein blikje linzen
1 blik tomatenblokjes
1 bosui/lenteui
halve rode peper
halve prei
zout/peper/paprikapoeder
kaas 

Bereiden:
Verwarm de oven voor op hetelucht 180 graden. Snijd de prei en rode peper in stukjes. Laat het blikje linzen wat uitlekken. Bak de prei en rode peper een minuut of 3 en voeg dan de linzen erbij. Bak dit samen nog een minuut of 3. Voeg zout, peper en paprikapoeder naar smaak toe. Als laatste het blik tomatenblokjes. Verwarm het geheel tot het bijna kookt.
Snijd de puntpaprika in twee. Je kunt het steeltje laten zitten, maar ik haalde deze eraf omdat ik het makkelijker vond.
Doe een klein beetje olijfolie in een ovenschaal en smeer de ovenschaal ermee in zodat de paprika's niet aan de schaal vast kunnen plakken.
Vul de paprika's met het mengsel en strooi er eventueel nog wat kaas overheen en wat bosui/lenteui.
Het geheel kan dan voor 15 minuten in de oven op 180 graden.

Eet smakelijk!

Manon

2 opmerkingen:

  1. Klinkt lekker! Ik was normaal nooit zo'n fan van de overheersende smaak van paprika maar begin het steeds meer te waarderen, dus ik ga dit misschien maar een keer proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er lekker uit! Ben gek op paprika! :)

    BeantwoordenVerwijderen