16 jul 2016

Recept: Springrolls met rijstvellen (vegetarisch)


Een dag in de week zonder vlees moet kunnen. Het komt steeds vaker voor dat mensen vlees overslaan en een maaltijd zonder bereiden. En nee, ook geen vis eten op die dag bij het avondeten. Ik stuitte laatst op dit recept en kende het niet: Springrolls van rijstvellen gevuld met alleen maar groenten. Tijd om te proberen.



Nodig voor 1 persoon:
3 rijstvellen (te koop bij de Albert Heijn)
zakje geraspte wortel
bakje taugé
zakje ijsbergsla
koriander
munt
komkommer
1 bos/lenteui
chilisaus

Bereiden:
Kook van te voren water en doe deze in een koekenpan, het water moet afkoelen en alleen nog warm zijn. Ondertussen snijdt je de komkommer in reepjes, bos/lenteui in ringen, munt en koriander in stukjes.
Pak voorzichtig een rijstvel en week deze in het warme water. Hoeft niet lang maar let op: hij zal krullen, dus even helemaal onder water drukken. Haal voorzichtig uit het water en leg deze op een bord.
Vul in de lengte de rijstvel met alle ingrediënten met hoeveelheid naar keuze.
Vouw eerst de uiteinde naar binnen over de ingrediënten heen, alvorens je de hele rol strak dicht rolt. Let op: oefening baart kunst en denk aan een gevouwen loempia om hetzelfde effect te krijgen.
Maak het aantal rollen naar keuze, ik maakte er 3 en dit was genoeg.
Serveertip: chilisaus om in te kunnen dippen.

De rijstvellen zullen slap aanvoelen en het is een flinke hap door het aantal ingrediënten wat erin zit. Ik moest er even aan wennen, maar dit recept kan zeker door als snack of lichte maaltijd als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan.
Eet smakelijk.

Manon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten