13 jul. 2016

Recept: Pasta broccoli met salami


De recepten op Manon's Life zullen niet uitblijven. Ik heb een tijdje geen oven gehad - nu weer wel hiephoi! - dus ik heb veel basic gekookt. Voor mijn verjaardag heb ik een kookboek gekregen van mijn broertje en zijn vriendin en daar heb ik dit recept uitgehaald. Wel met een eigen toevoeging omdat wat extra groente nooit weg is.


Nodig voor 1 persoon:
250 gram vlinderpasta
1 broccoli
halve salami
2 L eieren
60 gram geraspte kaas naar keuze
sali (kan vers, kan uit een potje)

Bereiden:
Snij de broccoli in roosjes en kook deze 5 minuten voor. Ook de salami mag in kleine blokjes.
Kook de pasta gaar naar verpakking met een scheutje olijfolie. Meng in een maatbeker de 2 eieren en de 60 gram geraspte kaas. Voeg sali toe naar eigen smaak.
Bak de salami kort in een koekenpan, niet te lang anders wordt deze droog. Giet de pasta af en doe terug in de pan. Giet het kaas/eimengsel, de salami en de broccoli bij de pasta. 
De pasta is nog heet en het mengsel zal smelten tot een romige saus. Even flink roeren op gemiddeld vuur, maar let op dat de pasta niet te heet wordt en aankoekt.
Als de saus en pasta gemengd zijn, serveren naar eigen hoeveelheid.
Eet smakelijk!

Manon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten