31 dec. 2015

Was 2015 een goed jaar?


Aan het begin van 2015 schreef ik een blog met nieuwe doelen/voornemens/streven waar ik in 2015 aan wilde werken. In juni schreef ik een blog hoe ik er na een half jaar voor stond. En ja, op de laatste dag van het jaar kom ik er niet onderuit om een eindevaluatie te maken of het een goed 2015 is geworden. Ook al ben ik een tijd offline geweest, ik heb niet stil gezeten. Lees verder om het te weten.


Goed voor mezelf zorgen
Als je goed in je vel zit dan zorg je automatisch beter voor jezelf. Ik ben in 2015 waakzaam geweest of ik me lichamelijk goed voelde. En ik moet zeggen, ik ben vrijwel niet ziek geweest, heb geen pijntjes en heb de rust genomen als het wel nodig was. Door vaker nee te zeggen en controle te houden over de 'drukte' van de dag, heb ik vrijwel geen stress of vermoeidheid gehad over het jaar heen. Ik heb lange periodes gesport, uitstapjes gemaakt en me vrij gevoeld. In het nieuwe jaar wil ik dit voort zetten en het is fijn dat ik zo nu en dan hulp krijg om de juiste keuzes te blijven maken.


Werkervaring opdoen
Tijdens het schrijven van het doel was ik nog vaste invaller bij mijn huidige werk. Tijdens het schrijven van een tussen moment moest ik nog beginnen met groep 5. Nu ik een half jaar bezig ben als startend leerkracht kan ik met 1 woord zeggen dat het een JA is op het opdoen van werkervaring. Ik ga er niet teveel op in, maar de werkervaring heeft me veel gebracht. Tranen, geluk, plezier, hard werken en leren. In het nieuwe jaar ga ik mijn ervaring uitbreiden door samen te werken met duopartners over 2 groepen. In het kader van de werkervaring en goed voor mezelf zorgen, zal het beter voor me zijn. Ondanks deze verandering, knijp ik mezelf nog iedere dag in de arm dat ik op een fantastische school mag werken en deze kans krijg. In 2016 wordt het nóg beter en word ik een nog betere juf.

Quality time
Quality time genoeg in 2015. Zoveel zelfs dat het bijna schandalig is! Iets meer dan een jaar geleden zat ik nog volop in het afstuderen, werken, portfolio. Dus mijn dagen waren stressvol en druk bezet. Nu heb ik meer structuur en kan ik tijd voor mezelf en met anderen heel goed indelen. De laatste 2 maanden is het sporten een beetje op een laag pitje geweest omdat ik er wat minder energie voor had door alle drukte. Dit werd echter opgevangen met avonden met vriendinnen, vrienden of familie. Ik kan niet anders zeggen dat ik in 2015 een balans heb kunnen vinden tussen tijd voor mezelf en werk.


Op het positieve richten
Ik ben van nature geen positiviteitsgoeroe. Met enige arrogantie kan ik wel zeggen dat ik dingen beter los kan laten het afgelopen jaar. Weer die balans he! Natuurlijk blijf ik het moeilijk vinden om na een tegenslag weer tot mezelf te komen en het positieve/leerzame eruit te halen, maar ik doe dat pas na de succeservaring. Dus ook al gaat ons appartement weer in de verkoop, moet ik een werkverandering ondergaan, wil ik nog steeds dat afgetrainde lijf: alles komt uiteindelijk goed.

Voor 2016 maak ik geen nieuwe voornemens of doelen. Het enige wat ik wil vasthouden is de balans tussen alles waar ik plezier aan beleef en blij van wordt, met de dingen in het leven die me soms voor keuzes en veranderingen zet. Met een beetje hulp van een ander en de inzet van mezelf wordt ook 2016 een jaar om van te smullen!

2016 wordt goud! 

Manon

1 opmerking: