10 jun. 2015

Stilte op mijn blog


Het is stil op Manon's Life de afgelopen tijd. Mijn laatste stukje dateert van 4 mei en zelfs dat lekkere recept is in de tussentijd niet voorbij gekomen. Hoe dit komt? Ik neem geen tijd om even rustig te gaan zitten en een nieuw stukje te maken. De dagen die ik vrij ben, spendeer ik met sporten of relaxen. Vandaag kom ik de stilte op mijn blog even doorbreken.Juf Manon tot de zomervakantie
Een kleine 3 weken geleden kreeg ik de vraag of ik tot de zomervakantie op mijn huidige school wil blijven. Dit kwam als een totale verrassing en ik natuurlijk heb ik ja gezegd. De invalperiode in groep 3 die ik al sinds februari deed, stopt deze vrijdag. Ik zal de leerlingen missen, maar kan gelukkig nog naar ze zwaaien. De laatste weken (lees 4 weken!!) doe ik begeleidende taken in de bovenbouw en geef ondersteuning waar dit mogelijk is. Een hele andere uitdaging voor me.

Ons huisje is bijna af
Ik woon nu zo'n 2 maanden samen met mijn liefde. We zijn best snel verhuisd en ik kwam afgelopen weekend tot de conclusie dat het huis nog niet af is. Ik miste aankleding in de woonkamer en de tuin om het huiselijker te maken. Samen zijn we opzoek gegaan naar decoratie en lampen en hebben we een mooie eetset en tuinset gekocht. Op mezelf wonen, bevalt me iedere dag nog fantastisch en ik leer er steeds meer van te genieten. Mijn tweelingzus is ook op haarzelf gaan wonen dus nu gaan we bij elkaar op visite na 26 jaar thuis te hebben gewoond.


Ik ben verjaard
Tussen al het werken en huishouden door ben ik in mei ook nog verjaard. Mijn verjaardag vierde ik meteen met een housewarming. Het werd die middag erg mooi weer en zo konden alle gasten op het dakterras genieten van de zon, een hapje en een drankje. Het resultaat is een nieuwe tuinset die dus in aantocht is.

De komende tijd
Ik geef toe dat het bloggen erin schiet omdat mijn prioriteit daar even niet ligt. Naast werken en genieten in mijn nieuwe huis, probeer ik te blijven sporten, op pad te gaan met en tijd voor mezelf te nemen. Over 4 weken is het zomervakantie en dan zal ik weten of het volgend schooljaar mogelijk wordt om een eigen groep te draaien op school. Maar ook of ik nog een weekje naar de zon kan. Ik heb de stilte willen ontnemen en wil het bloggen weer gaan doen omdat het me rust en plezier geeft. I'll try again!

Manon

1 opmerking: