28 jun. 2015

Is het al een goed 2015? Hoe gaan de voornemens tot nu toe?


Ik plaats expres een afbeelding met betrekking tot de zomer, omdat de zomer nu echt in aantocht is en we bijna op de helft van 2015 zijn. In dit stukje schreef ik mijn voornemens voor 2015. Benieuwd hoe het na een half jaar ervoor staat? Dan kun je verder lezen.


Goed voor mezelf zorgen
Ik schreef dat ik vaker 'nee' wilde zeggen en meer voor mezelf op wilde komen. Ik kan na een half jaar zeggen dat ik daar ook erg bewust aan heb gewerkt. Bewust keuzes maken of met het zweet onder de oksels voor mezelf opkomen. Sinds ik ben gaan samenwonen, heb ik geleerd om thuis mijn rust te pakken en meer te relaxen. Ik geniet dan ook meer van een avond op de bank hangen of op een vrije dag te sporten en te winkelen. Ik krijg er een gelukkiger gevoel bij en maak me daardoor minder druk wat anderen ervan zouden vinden. Het werkt beter voor me.


Werkervaring opdoen
Schreef ik in januari dat ik volop aan het invallen was, dan kan ik nu met opgeheven hoofd vertellen dat het invallen is beloond. Ik kan met alle trots vertellen dat ik op de huidige school waar ik al een jaar invalwerk deed, mij een aanstelling voor volgend schooljaar heeft gegeven. Wie had dat gedacht? Ik ben zelfs van 4 dagen werk naar een fulltime. Ik ga volgend schooljaar 5 dagen een eigen groep 5 draaien. Dit is spannend, maar oh zo gaaf om na jaren studeren en een jaar invallen, een eigen klas te krijgen. Aankomende week start ik met de eerste voorbereidingen en na de zomervakantie ben ik een echte juf!

Quality time
Ik kan na een half jaar zeggen dat het me steeds beter lukt om tijd voor mezelf te nemen. Vooral nu ik een eigen huis heb, heb ik niet zoveel drukte meer om me heen en kan ik mijn tijd beter indelen. Zo vind ik het soms best lekker om alles schoon te maken en op te ruimen op een vrije dag. Het sporten wat voorheen als een verplichting voelde, is nu een stuk minder. Ik probeer nog wel 1 tot 2 keer per week te gaan, maar ik moet toegeven dat ik me niet meer rot voel als ik een week niet ben geweest. Ik kom thuis meer tot rust en kan zelfs met een boek in het zonnetje genieten van de stilte en rust.


Op het positieve richten
Als je in een positieve flow komt, dan lijkt alles ineens voor de wind te gaan. Mijn start in 2015 begon stroef en ik moest echt bewust omgaan met positieve dingen. Pas halverwege maart begon dat z'n vruchten af te werpen. Ik vond samen met mijn liefde een mooi appartement en hier wonen we al sinds april. Ik heb een aanstelling met een eigen groep gekregen op werk. Mijn liefde heeft een fulltime baan gevonden. Ik heb lieve vriendinnen die altijd luisteren. Ik heb meer rust om te genieten van vrije tijd. Kortom: al deze positieve gebeurtenissen dragen bij aan de flow die ervoor zorgt dat het beter gaat. En dat pas op de helft van 2015. Ik doe er alles aan om het volgend half jaar ook zo te laten gaan.

Manon

2 opmerkingen: