4 mei 2015

Recept: Rundvlees hamburgers


De rubriek recepten is nog een ondergesneeuwd stukje op mijn blog. Maar afgelopen weekend maakte ik een heel simpele lunch die ik jullie niet wil onthouden. Want sinds ik samenwoon, blijven er nog wel eens restjes eten over en laat ik nou juist daarvan dit mee hebben bereid.

IngrediĆ«nten en bereidingswijze
Om voor 2 personen deze hamburgerbroodjes te maken, heb je het volgende nodig:
- 4 bolletjes en/of hamburgerbroodjes;
- mayonaise;
- curry;
- tomaat;
- augurk;
- rucola sla;
- kaas (optioneel);
- 250 gram rundvlees
- 1 rauw ei
- beschuit of cracottes
- kerriepoeder
- peper en zout

1. Doe het gehakt in een schaaltje en voeg hier het rauwe ei, peper, zout en beschuit of cracottes aan toe. Ik had cracottes omdat ik geen beschuit in huis had. Kneed dit alles tot het is gebonden. Verdeel dan het gehakt in 4 gelijke stukken.
2. Verwarm een koekenpan met boter op het vuur. Leg ondertussen een snijplank klaar.
3. De 4 stukken gehakt maak je iets plat voor je ze in de pan legt. Bak deze kort aan beide kanten. Zet dan het vuur laag zodat de burgers rustig kunnen garen. Zo blijven ze sappig. Keer de burgers zo nu en dan even om.
4. Snijd ondertussen 4 reepjes augurk door midden. Ook de tomaat mag in plakjes.
5. Snijd de bolletjes open en leg per bolletje 2 reepjes augurk, daarover kun je wat curry doe.
6. Leg op elk bolletjes 2 plakjes tomaat met een beetje mayonaise.
7. De burgers pruttelen rustig door. Op de bolletjes kan nog wat rucola.
8. Voor je de burgers van het vuur haalt, kun je nog kaas laten smelten als ze nog in de pan liggen.
9. Als laatste laat je de burger heel even uitlekken voor je deze op het bolletje legt.
10. Klaar om geserveerd te worden!

Eet smakelijk!

Manon

3 opmerkingen:

  1. Oh dat ziet er echt heerlijk uit! Ik maak ook weleens hamburgerbroodjes en probeer dan steeds wat nieuwe ingrediƫnten uit. Lekker recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Van zo'n blog met geweldige foto loopt het water je toch bijna in je mond; het ziet er echt lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. lekker met ciabatta. Ik kan alleen niet tegen rucola.

    BeantwoordenVerwijderen