23 okt. 2014

Recept: Home made clubsandwich


Een nieuwe rubriek op Manon's Life: Recepten. De laatste tijd probeer ik thuis met familie of met mijn liefde nieuwe recepten uit. Vaak haal ik ze uit tijdschriften, maar ik laat me ook geregeld inspireren als ik ergens ga lunchen of uit eten. Vandaag een lunchrecept: home made clubsandwich.


Gezonder lunchen
Ik ben een fan van sites waar ze veel over bewegen en gezond eten bloggen. Ik kan uren op het net speuren naar de juiste maaltijden om fitter te worden. Dat daar veel groente en fruit bijhoort, weet inmiddels iedereen. En dat een broodje hagelslag bewijze van uit den boze is en zelfs een broodje kaas tegenwoordig al teveel koolhydraten bevat. Maar okee, ik ben inmiddels ook in de fase dat ik mijn gewone bammetje met kaas en cup a soup wel een keer wil veranderen.

Brood of salade
In deze blog kies ik bewust voor een broodrecept. Ik heb geprobeerd een week geen brood te eten om te kijken wat dat zou doen met het fenomeen: opgezette buik. Ik at drie dagen een gebakken ei als ontbijt en salade als lunch. Tot ik een fulltime baan kreeg en tussen de middag niet genoeg tijd had om een salade te bereiden en te eten. Al streef ik wel naar de mogelijkheid dat me dat wel gaat lukken door de juiste ingrediënten in huis te hebben en het snel kan snijden tijdens de lunch. Daar wordt dus nog aan gewerkt. Een broodrecept voor ieder die zo nu en dan wel een bammetje eet tussen de middag.


Ingrediënten en bereidingswijze
Om de home made clubsandwich te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 3 sneetjes brood (op de foto's heb ik bruin- en witbrood gebruikt);
- wasabimayonaise;
- 2 plakjes kipfilet;
- 2 plakjes bacon (deze is meestal al gebakken te kopen);
- 2 plakjes tomaat;
- halve avocado;
- 2 plakjes komkommer;
- beetje sla naar keuze (ik heb ijsbergsla gebruikt);
- optioneel: broodrooster om het brood te roosteren, je kunt het brood ook zacht laten.

Het bereiden/opbouwen van de clubsandwich:
1. Rooster de 3 sneetjes brood kort in de broodrooster. Bijvoorbeeld dat ze een beetje knapperig zijn, maar niet te hard geroosterd.
2. Besmeer 1 laag van een sneetje brood met wat wasabimayonaise, hier leg je 1 plakje kipfilet op.
3. Op de kipfilet komt een plakje bacon en 2 plakjes tomaat.
4. Verspreid een kwart van de avocado. Dit doe ik door de avocado in te snijden in reepjes en deze eruit te lepelen. Ik leg ze dan gewoon op de tomaat.
5. Leg 1 sneetje brood op de avocado en druk iets aan. Ook op dit sneetje smeer je een beetje wasabimayonaise.
6. Opnieuw een 1 plakje kipfilet en 1 plakje bacon (let op: leg de bacon zo dat deze niet aan dezelfde kant ligt als de vorige plak bacon, verspreid deze).
7. 2 plakjes komkommer, denk ook hierbij aan de verdeling ten opzichte van de tomaat een laag eerder.
8. Ook hier de andere helft van de avocado op verdelen en sluit af met wat sla op de avocado.
9. Optioneel: je zou nu nog zout en/of peper kunnen toevoegen.
10. Doe het laatste sneetje brood als top op al het beleg. Druk iets aan en snijdt de gehele sandwich diagonaal doormidden. Je zou er een prikkertje in kunnen doen of gewoon zonder kunnen serveren.

Eet smakelijk!

Erbij te serveren
Aangezien ik het als lunch heb geserveerd, heb ik voor ieder een verse sap als extraatje erbij gedaan. Je zou dus voor een sapje of smoothie kunnen gaan. Heb je meer zin in iets warms? Een groene- of verse munt thee is ook erg lekker en fris bij de home made clubsandwich. Wil je er iets zoutigs bij? In een lunchroom wordt de clubsandwich vaak geserveerd met tortilla- of gewone chips. Maar, in het kader van een gezonde lunch heb ik dat achterwege gelaten bij mijn eigen creatie.
Mocht je de sandwich thuis een keer proberen? Laat me weten hoe het is gelukt en hoe het smaakte.

Manon

4 opmerkingen: